Amethist sauna


Deze aangename en bijzondere saunacabine kan je binnen op het saunaplein vinden. Met een gemiddelde temperatuur van 75 °C is dit een milde saunacabine. Maak je hoofd helemaal helder in deze saunacabine en ontspan helemaal waardoor lichaam en geest in balans komen.

Reserveer direct jouw dagje wellness

Amethist stenen


Amethist is een kwartkristal dat in vulkanische stenen 'groeit'. Door de aanwezigheid van ijzer en mangaan ontstaat de paarse kleur, variërend van licht lila tot donker of roodachtig violet. Deze steen heeft een zuiverende en ontspannende werking. 

Effecten op gezondheid


Door het hoge ijzergehalte heeft een amethist een positieve werking op je bloedsomloop en hart en vaten. Door de verbeterde doorbloeding kunnen huidklachten worden aangepakt van binnenuit. 

Een Amethist steen wordt ook in sieraden verwerkt. Dit heeft een helende werking en kan veel soorten hoofdpijn verminderen zoals migraine. Ook werkt een amethist steen bij het slapen wanneer je moeilijk in slaap kan komen. Het verminderd stress en zenuwachtigheid. Mocht je hier hinder van ondervinden is een steen bij je dragen zeker aan te raden of leg deze op je nachtkastje.