Infraroodsauna


Deze populaire saunacabine heeft een gemiddelde temperatuur rond de 50 °C. Elysium beschikt over twee infraroodsauna's. Neem plaats bij één van de infraroodlampen zodat de straling goed in je huid kan dringen. De bijzondere straling zorgt ervoor dat je pas na 10 minuten begint met zweten. Deze sauna wordt door veel mensen als anders ervaren doordat er geen verwarmde lucht aanwezig is. Er is enkel infraroodstraling aanwezig in deze saunacabine. 

Let op: tijdens je zwangerschap raden wij de infraroodsauna af. Dit geldt ook wanneer je een ontsteking hebt. 

Positieve effecten


Door de infraroodstraling wordt het lichaam gelijkmatig verwarmd en dringt dit door in de spieren en gewrichten. Dit zorgt voor een verzorgende werking bij pijnlijke en/of vermoeide spieren. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd en dit helpt onder andere tegen spierpijn. Daarnaast heeft een infraroodcabine een gunstig effect op hart- en bloedvaten. 

Wanneer wordt de infraroodsauna aangeraden

De bijzondere infraroodstraling is bij verschillende aandoeningen aan te dragen zoals:

  • Reuma (fibromyalgie) 
  • Rugpijn
  • Hoofdpijn, migraine
  • Hart- vaat- en longziekten

Rustig afkoelen

Doordat de warmte dieper in de huid gaat dan bij de andere sauna's is het van belang om goed af te koelen. Koel voorzichtig af onder een lauwwarme douche of loop een rondje in de buitenlucht. Vergeet niet goed te drinken na je bezoek aan de saunacabine! 

Bekijk ook de andere afkoelmethodes