Cooling down


Tijdens je dagje sauna is het erg belangrijk om goed af te koelen tussen de saunarondes door. Je lichaam warmt op door de hitte in de cabine. Na je bezoek aan een sauna wil je lichaam de temperatuur kwijt. Koel daarom altijd af nadat je in een saunacabine hebt gezeten.

Deluxe Faciliteitenpagina icons koude baden

Douche of stortemmer

Vergeet tijdens je saunabezoek niet om af te koelen! Dit is bijna net zo belangrijk als dat je lichaam rustig wordt opgewarmd voor een saunaronde. Bij alle saunacabines zijn douches nabij. Dit is de meest eenvoudige manier om af te koelen. 

Buitenlucht

Naast de faciliteiten om af te koelen kan je ook afkoelen in de buitenlucht. Zo bereid je je lichaam langzaam voor op de verdere afkoeling. Geniet van de prachtige tuinen van Elysium en neem nadat je lichaam deels is afgekoeld een lekkere douche om alles af te spoelen. 

Dompelbad

Wil je je lichaam een echte oppepper geven? Dompel je dan onder in het dompelbad. Je lichaamstemperatuur daalt snel waardoor je bloedsomloop wordt bevorderd. Een dompelbad heeft een temperatuur rond de 8 °C. 

Neveldouche

Wil je op een rustige manier je warmte kwijtraken na je saunaronde? Stap onder de neveldouche. Hierbij wordt je lichaam rustig afgekoeld en het werkt verfrissend. Nadat je volledig bent uitgerust kan je je saunaronde vervolgen.