Body cooling down


Tijdens je dagje sauna is het erg belangrijk om goed af te koelen tussen de saunarondes door. Je lichaam warmt op door de hitte in de cabine. Na je bezoek aan een sauna wil je lichaam de temperatuur kwijt. Koel daarom altijd af nadat je in een saunacabine hebt gezeten. Doe je dit niet? Dan heb je kans op hoofdpijn en benauwdheid. Wanneer je gaat afkoelen vergeet dan niet rekening te houden om ook je hoofd goed af te koelen, dit voorkomt hoofdpijn. Elysium biedt meerdere mogelijkheden om af te koelen. Zo kan je op traditionele manier afkoelen, in één keer goed afkoelen of heel rustig afkoelen. 

Bekijk de saunafaciliteiten

Afkoelen

Vergeet tijdens je saunabezoek niet om af te koelen! Dit is bijna net zo belangrijk als dat je lichaam rustig wordt opgewarmd voor een saunaronde. Bij alle saunacabines zijn douches nabij. Dit is de meest eenvoudige manier om af te koelen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om op een andere manier je warmte kwijt te raken.

Frisse lucht

Naast de faciliteiten die Elysium aanbiedt om af te koelen kan je ook afkoelen in de buitenlucht. Zo bereid je je lichaam langzaam voor op de verdere afkoeling. Geniet van de prachtige tuinen van Elysium en neem nadat je lichaam deels is afgekoeld een lekkere douche om alles af te spoelen. Wil je verder gaan? Koel dan af in één van de dompelbaden als jij het aandurft! 

Verfrissend verkoelen

Wil je op een rustige manier je warmte kwijtraken na je saunaronde? Stap eens onder de neveldouche. Hierbij wordt je lichaam rustig afgekoeld en het werkt verfrissend. Je schrikreactie is minder heftig dan wanneer je een dompelbad neemt. Nadat je volledig bent uitgerust kan je je saunaronde vervolgen. 

Geef je lichaam een boost

Wil je je lichaam een echte oppepper geven? Dompel je dan onder in één van onze dompelbaden. Je lichaamstemperatuur daalt snel waardoor je bloedsomloop wordt bevorderd. Elysium heeft meerdere dompelbaden. Welke kies jij?

Ontdek de dompelbaden

Heerlijk afkoelen

Ben jij een echte bikkel? Ga dan eens onder een stortemmer staan. Het gaat zo snel dat je geen tijd hebt om weg te lopen. Op deze manier ben je snel weer op temperatuur. Kies een drankje in het restaurant en kom even lekker op adem voordat je de saunaronde vervolgt.