De mooiste Hamam van Nederland


Hamam wordt steeds populairder binnen de wellness. En dat is niet gek, want bij een Hamam behandeling geniet je van alle aspecten van wellness: reiniging, verzorging en ontspanning. Een Hamam is een Oosters badhuis en komt veel voor in Iran, Turkije en andere landen van de Arabische wereld. Hamam vindt haar oorsprong in de tijd van de profeet Mohammed. De gelijknamige behandeling die in een Hamam wordt gegeven is een bijzonder reinigingsritueel. Een Hamam behandeling is een combinatie van een scrub en massage met olijfzeep en verloopt volgens een zeer oude techniek en traditie.

Bij Elysium kan je tijdens jouw dagje wellness ook genieten van dit Oosterse ritueel in de mooiste Hamam van Nederland! Je kunt een Hamam behandeling reserveren van 20 of van 50 minuten.  

Reserveer hier je dagje sauna

Hamam stoomruimte

In deze Hamam stoomruimte kan je plaatsnemen voordat jouw Hamam behandeling plaatsvindt. Je wordt lekker warm en je huid wordt soepel, wat het scrub effect verbetert. Natuurlijk kan je hier ook plaats nemen wanneer je geen Hamam behandeling hebt gereserveerd. 

Bekijk de stoomcabine

Hamam bad

Dit bad is heerlijk om even in op te warmen tijdens je bezoek aan Elysium. Geniet in Oosterse sferen van een prachtig Turks badhuis. Neem voorgaand aan je Hamam behandeling plaats in dit bad zodat je lichaam rustig kan opwarmen. 

Bekijk het Hamambad

Ervaar de rust en geniet van de prachtige sfeer


Hamam behandeling


Vanwege de coronamaatregelen bieden wij tot nader bericht geen Hamam behandelingen aan. Wel kun je gebruik maken van alle andere faciliteiten in onze Hamamruimte. Reserveer een Doe-het-zelf-Hamamsetje en gebruik deze coronaproof in onze Hamamruimte.

Bekijk het Doe-het-zelf-setje

Hamam Doe-Het-Zelf


Bij de receptie kan je een Doe Het Zelf Hamam pakketje aanschaffen. Ook kun je deze direct online bijboeken bij jouw reservering.

Hoe werkt het:

  • Overgiet jezelf met warm water
  • Scrub je lichaam met de scrubhandschoen
  • Spoel je lichaam af met warm water
  • Masseer je huid met de speciale olijfzeep
  • Spoel ter afsluiting je lichaam af met warm water
  • Voorzie je lichaam aan het einde van het Hamam Ritueel van de verzachtende en verzorgende olijfcrème

Ontdek onze arrangementen